Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
1. Czy kiedykolwiek wcześniej stosowałeś/łaś już jakieś diety? Jeśli tak to jakie?
Tak, stosowałem już wcześniej diety. Były to diety wegetariańskie, wysokobiałkowe etc. Jeśli chodzi o diety pro-ana to HSGD, SGD, desafio pro-ana, ABC etc.
2. Czy stosujesz lub stosowałeś/łaś całkowite głodówki? Jakie jest Twoje zdanie na ten temat?
Stosowałem, lecz już nie stosuję. Mam do nich neutralny stosunek, lecz znam ich szkodliwość i ryzyko jakie za sobą niosą. Z drugiej strony nie ukrywam - tęsknię za nimi.
3. Czym jest dla Ciebie ruch pro-ana i jaki jest Twój stosunek do tzw. dekalogu?
Ruch pro-ana to dla mnie przede wszystkim wsparcie i dążenie do subiektywnej chudości. Pamiętam starą pro-anę (byłem jej częścią), więc do dekalogu mam negatywny stosunek. Może nawet nie negatywny, ale po prostu w dużej mierze się z nim nie zgadzam.
4. Jaki jest Twój stosunek do pro-mia?
Z pro-mią mam problem. Nigdy nie byłem jej częścią i po prostu jej nie rozumiem. Sądzę, że jest dużo bardziej destrukcyjna niż pro-ana i prowadzi prosto do bulimii.
5. Jak obecnie wygląda Twoja dieta? Jesteś na jakiejś konkretnej, ograniczasz kalorie, zaczynasz coś nowego? Podaj swoje bilanse (jadłospis) z ostatnich 2-3 dni.
Obecnie zakończyłem recovery. Od pierwszego września mam zamiar ponownie ograniczyć podaż kalorii (do ok. 800-1000 kcal), a także zwiększyć aktywność fizyczną. W ostatnich dniach spożywałem ok. 1800 kcal.
6. Jaka jest Twoja waga: a) obecna b) najwyższa c) najniższa d) docelowa? Ile masz lat i ile masz wzrostu?
a) 52kg
b) 55kg
c) 38kg
d) 27kg
Mam piętnaście lat i 158 cm wzrostu.
7. Jak wygląda Twoja aktywność fizyczna? Ćwiczysz coś?
Aktualnie ćwiczę bardzo mało. Jedynie jeżdżę na rowerze (ok. 15-20km dziennie).
8. Czy byłaś/łeś już lub jesteś na jakimś innym forum pro-ana?
Byłem bardzo dawno temu (ok. 3-4 lata temu). Nazwy nie pamiętam.
9. Od jak dawna się odchudzasz i kiedy trafiłeś/łaś na pro-anę?
Odchudzam się od dziewięciu lat, a na pro-anę trafiłem ik. 7-6 lat temu.
10. Jakie są Twoje oczekiwania wobec tego forum? Czemu chcesz tu z nami być?
Nie mam jakichś sprecyzowanych oczekiwań wobec forum. Głównie chodzi mi o wsparcie, wspólne dążenie do celu i poznanie nowych osób.
11. Jak u ciebie z wolnym czasem? Czy jesteś w stanie udzielać się na forum regularnie, co najmniej raz na 2-3 dni (poza losowymi przypadkami)?
Ogólnie mam stosunkowo mało czasu, ale potrafię ustalać priorytety i jestem pewien, że zawsze znajdę chwilę, aby regularnie udzielać się na forum.
12. Czy jesteś świadomy faktu, że na forum znajdują się osoby o różnych poglądach, stosujące rozmaite diety o różnym stopniu restrykcyjności i każdej takiej osobie w tym samym stopniu należy się wsparcie oraz że nikt nie ma monopolu na prawdę?
Tak, jestem tego świadom.
27 kilo? I co zrobisz, jak osiągniesz cel? Zdajesz sobie sprawę, że tyle waży przeciętne 8 letnie dziecko?
Życie trwa co jeden oddech, a za każdym nowy problem.
Nie to że coś, ale Twój szkielet i organy wewnętrzne ważą więcej niż 27 kg, więc lepiej uważaj tam w szkole na tej biologii No i z Twojej historii wynika, że jesteś po prostu chory i potrzebujesz profesjonalnej pomocy, a nie forum. Nie ma szans, że Cię tu przyjmiemy.
I'm gonna fight 'em off. A seven nation army couldn't hold me back.
Strony: 1